Back

PRESSEMEDDELELSE, København, Danmark
 

Den tidligere meddelte overtagelse af Sandvik Mining Systems projektaktiviteter (jf. pressemeddelelse af 12. juli 2017) er nu endeligt gennemført med undtagelse af overførslen af aktiver i Sydafrika, som fortsat afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse. Aftalen, der omfatter teknologier og kompetencer til kontinuerlig overjordisk minedrift og håndtering af mineraler, vil styrke koncernens kerneforretning inden for mineralområdet. 

Ved at integrere de overtagne mining systems med FLSmidths egne aktiviteter udbygger FLSmidth sin dækning af værdikæden inden for minedrift og sikrer dermed kunderne større produktivitet i processen fra knusning i minen til transport fra mine til fabrik, mineralforarbejdning og efterfølgende håndtering.

"Med overtagelsen af disse aktiviteter vil vi kunne øge produktiviteten i hele vores 'Pit to Plant'-proces ved at knytte minedriften og bearbejdningsprocessen tættere sammen. Det vil også give os mulighed for at digitalisere hele vores værdikæde og skabe bedre udnyttelse af vores nuværende førende teknologier gennem direkte adgang til alle nøgleprocesser og -udstyr," udtaler Manfred Schaffer, Group Executive Vice President, Mineraldivisionen.

Overtagelsen omfatter følgende:

  • De dele af Sandvik Mining Systems, der foregår tættest på minen, hvilket udelukker Sandviks komponent for transportbånd og forretning baseret i Finland. Det inkluderer alle produkter til kontinuerlig overjordisk minedrift og teknologier til håndtering af mineraler og tilhørende immaterielle rettigheder, herunder tegninger og referencelister.
  • Overtagelse af mere end 200 medarbejdere med en stor erfarings- og kompetencebase samt kundeindsigt.
  • FLSmidth skal levere projektledelse til et flertal af Sandviks igangværende projekter i perioden 2017-2019 og komponenter og services til det installerede udstyr.

Overtagelsen af aktiviteterne i Sydafrika ventes gennemført primo 2018.

Kontakt Media Relations
Sofie Karen Lindberg, tlf. +45 30 93 18 77, skl@flsmidth.com

Kontakt Investor Relations
Nicolai Mauritzen, tlf. +45 30 93 18 51, nicm@flsmidth.com
 

FLSmidth er markedsledende leverandør af produktivitetsforbedring til den globale mine- og cementindustri. Med hovedkontor i København og kontorer i mere end 50 lande leverer FLSmidth design, udstyr og serviceløsninger til kunder over hele verden. Produktivitet, bæredygtighed og kvalitet er fokus for FLSmidth og firmaets 12.000 ansatte. Firmaet havde i 2016 en omsætning på 18 milliarder kroner. Læs mere på www.flsmidth.com

Stories from FLSmidth