Back

Selskabsmeddelelse til Finanstilsynet nr. 31-2013, 13. november 2013

FLSmidth har i et konsortium med Six Construct fået en ordre fra Qatar Primary Materials Co. (QPMC). Ordren har en værdi for FLSmidth på cirka EUR 140 mio. (DKK 1 mia.) og omfatter levering af transport- og stakkerudstyr til udvidelsen af Gabbro-terminalen i Mesaieed Industrial City, omtrent 35 km syd for Qatars hovedstad, Doha.

Leverancerne omfatter et stort transportanlæg med høj kapacitet, et komplet kontrolsystem inklusive instrumentering, en komplet leverance af lagerudstyr herunder seks stakkere og alt det elektriske udstyr, et avanceret system til styring af lagre og lastbiler samt uddannelse af kundens personale. Installeringen af transportanlæggene vil mindske miljøpåvirkningen fra det nuværende anlæg, medens det automatiserede lagerstyringssystem fra FLSmidth vil sikre en højere og optimeret produktion på terminalen. Dette vil bevirke en betydelig effektivitetsforbedring af anlægget.    

Hele anlægget får en kapacitet på 30 millioner tons byggematerialer om året.

"Opnåelsen af denne ordre viser den styrke, der ligger i den samlede FLSmidth-koncern. Ved at udnytte den globale koncerns kombinerede styrker inden for blandt andet teknologi, projektstyring og anlægsstyring opnår vi en meget stærk markedsposition. Endvidere har kunden kraftigt fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed samt miljøforhold i forbindelse med driften af anlægget - områder som FLSmidths materialehåndteringsudstyr tager højde for," udtaler koncerndirektør Carsten R. Lund.

Ordren indtægtsføres af Material Handling-divisionen og vil bidrage til FLSmidths indtjening indtil 2016.

                -------------------------------------

Henvendelser om denne meddelelse kan rettes til koncerndirektør Carsten R. Lund, FLSmidth & Co. A/S på tlf. +45 36 18 18 00.

For yderligere oplysninger om FLSmidth henvises til www.flsmidth.com.

Med venlig hilsen

Pernille Friis Andersen
Corporate Communications & Investor Relations

Stories from FLSmidth